Galaxy Note zorgt voor opkomst grote displays

Mobile

Drie grote fabrikanten uit Korea komen in het derde kwartaal ieder met een smartphone op de markt met een schermgrootte van meer dan vijf inch. Dit meldt Digitimes op basis van bronnen binnen de industrie.

Het zou hierbij gaan om de fabrikanten Samsung, LG en Pantech. Deze drie fabrikanten behoren in Korea tot de drie grootsten, zij zullen in het derde kwartaal allen een model uit brengen dat groter is dan vijf inch. De markt voor toestellen met een groot display lijkt zodoende voet aan wal te krijgen, nadat Samsung met de Galaxy Note een proefballon opliet. Van dit model zijn er inmiddels meer als zeven miljoen exemplaren verkocht.

Waar Samsung met de tweede generatie van haar Note op de markt zal komen, komt fabrikant LG pas net kijken met de LG F180. Deze smartphone zal een schermdiagonaal van vijf inch hebben. Ook Pantech komt op de markt met een toestel met een groot scherm, maar over beide modellen is nog niet veel informatie voor handen. Verwacht wordt dat Samsung met haar nieuwe Note nog een stapje verder zal gaan, dit toestel zal naar alle waarschijnlijkheid een schermafmeting van 5,3 inch krijgen.