Nokia-tool toont zes onbekende toestellen

Hardware
Nokia-tool toont zes onbekende toestellen

De namen van zes onbekende Nokia-toestellen zijn uitgelekt via de Remote Device Access-tool van Nokia. Onder deze toestellen bevinden zich vier Lumia-varianten waarvan het bestaan nog onbekend was.

Gisteren meldde Techzine al dat de Lumia 1001 waarschijnlijk het eerste Windows Phone 8-toestel van de Finse fabrikant zou worden. Dat nieuws hoeft niet per se waar te zijn aangezien er nog drie andere Lumia-toestellen gelekt zijn uit de ontwikkeltool. Zo lijkt het bestaan van de Lumia 910, 920 en 950 ook bevestigd te worden door het stukje software. Naast de Windows Phone-apparaten duiken ook de Nokia 510 en Belle 805 op in de lijst met toestellen.

Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat Nokia nog Windows Phone 7.5- of 7.8-toestellen zal lanceren, bestaat de mogelijkheid natuurlijk wel. Omdat er geen update-pad naar Windows Phone 8 mogelijk is met dit soort toestellen lijkt het echter logischer dat Nokia het grootste deel van de apparaten zal uitrusten met Microsoft’s nieuwste versie van het besturingssysteem.

Hoewel de toestellen in de lijst te vinden zijn, betekent het niet dat alle apparaten uit worden gebracht, of diezelfde naam zullen behouden.