Sharp schikt voor 200 miljoen dollar in LCD-zaak

IT-Pro
Sharp schikt voor 200 miljoen dollar in LCD-zaak

Sharp heeft buiten de rechtszaal om een schikking afgesproken met partijen die gedupeerd raakten door prijsafspraken die het bedrijf maakte in Noord Amerika en Europa. Sharp betaalt 198,5 miljoen dollar, omgerekend zo’n 160 miljoen euro.

Het dispuut werd aangetekend door Dell en twee andere partijen, waarvan de naam onbekend blijft. Waarschijnlijk zijn Dell’s partners de telecomprovider AT&T en telefoonfabrikant Nokia, in 2009 dienden deze partijen soortgelijke rechtszaken in. Al in 2010 werd het dispuut ingediend bij de rechtbank, destijds werden naast Sharp ook Hitachi, Toshiba en andere partijen aangeklaagd voor het maken van prijsafspraken over LCD-panelen. Toshiba schikte onlangs voor een bedrag van maximaal 261 miljoen dollar.

Sharp stelt in een statement dat het bedrijf het meeste heil zag in een schikking, gezien verschillende factoren zoals het Amerikaanse rechtssysteem en de feiten rondom de zaak. Overigens is een schikking voor Sharp niks nieuws, in 2008 schikte het bedrijf ook al met Nintendo vanwege gemaakte prijsafspraken. Destijds ging het echter om een bedrag van 3,3 miljoen dollar.

Sharp zal het afgesproken bedrag voor het einde van het fiscale jaar 2013 uitbetalen, de uitbetaling vindt dus plaats voor maart 2014.

  Winkel Beoordeling Prijs inclusief Porto
4_sterren € 22.95 Bekijken
4_sterren € 24.94 Bekijken
5_sterren € 24.99 Bekijken
0_sterren € 25.99 Bekijken