Ballmer: ‘Wij laten geen ruimte over voor Apple’

Business
Ballmer: ‘Wij laten geen ruimte over voor Apple’

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, heeft aangegeven dat zijn bedrijf geen ruimte zal overlaten voor Apple en dat de concurrentie alleen maar groter zal worden. Ballmer wil dat het duidelijk is dat Microsoft niet van plan is om Apple de ruimte te geven om te floreren op bepaalde markten, zoals in het verleden gebeurde met de muziekspeler-, smartphone- en tabletmarkt.

Microsoft kan leunen op een groot aantal fabrikanten die de software van het bedrijf installeren op hun producten. Om die reden vindt Ballmer dat er geen ruimte over mag blijven voor Apple: ‘Niet in de consumentencloud, niet in de hard- en software-innovatie. We laten niks over aan Apple. Het gaat niet gebeuren. Niet zo lang wij er zijn.’, aldus Ballmer in een interview. Overigens zijn niet alle partners van Microsoft blij met de komst van Microsoft’s eigen tablet, Acer stelde bijvoorbeeld dat Microsoft de strategie van Apple aan het kopiëren is.

De uitspraak van Ballmer doelt in dit geval voornamelijk op de Surface-tablet die Microsoft heeft gepresenteerd. Deze tablet draait op Windows RT en moet ondanks een hogere prijs de concurrentie aan gaan met Apple’s iPad. Ballmer spreekt echter tevens over de mogelijkheid dat Microsoft een eigen smartphone zal uitbrengen, hier gingen eerder ook al geruchten over. Deze geruchten werden destijds echter al gauw tegengesproken door Greg Sullivan, marketingmanager van Windows Phone.

Ballmer lijkt echter open te staan voor de suggestie dat Microsoft een eigen smartphone zou moeten ontwikkelen: ‘We zullen zien wat er gebeurt. We hebben goede partners in Nokia en HTC en ik vind de gang van zaken rondom Surface geweldig. We gaan onze aandacht eerst besteden aan Surface, maar zullen ook kijken wat we op touw kunnen zetten.’

Microsoft Windows 10 Home

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
0_sterren€ 24.50Bekijken
4_sterren€ 48.99Bekijken
4_sterren€ 127.05Bekijken
4_sterren€ 129.00Bekijken