Grote update voor iOS-game Tiny Wings uitgebracht

Apps & Software
Grote update voor iOS-game Tiny Wings uitgebracht

Vandaag is een grote update voor Tiny Wings uitgebracht. De update brengt een nieuwe spelmode en is vanaf heden te downloaden. Andreas Illiger, ontwikkelaar van het spel, besloot de update gratis uit te brengen.

In de update voor Tiny Wings wordt een nieuwe spelmode geïntroduceerd, genaamd Vliegschool. In deze mode speel je als jong vogeltje tegen drie andere vogels, wat je broertjes en zusjes zijn. Degene die het eerst aan het einde van het level bij de moeder van het viertal aankomt, krijgt de grootste maaltijd. De tegenstanders zijn computergestuurd en er zijn 15 verschillende werelden toegevoegd.

Tiny Wings werd na de lancering direct een groot succes op iOS, wat voor de ontwikkelaar vrij onverwachts kwam. Om de vele aanhangers hiervoor te bedanken besloot Illiger om de grote update kosteloos uit te brengen, ondanks veel tegengeluid vanuit zijn directe omgeving.

Wel is er ook een iPad-versie van de game uitgebracht die tevens retina-graphics ondersteunt en een financiële bijdrage vereist. Het gaat om een bedrag van 2,39 euro. Ook de iPhone-versie van Tiny Wings ondersteunt inmiddels de retina-resolutie, hier zijn geen kosten aan verbonden. In de iPad-versie van tiny Wings is het mogelijk om met twee spelers aan de slag te gaan in de Vliegschool-mode. Elke speler krijgt in dit geval een kant van het scherm toegewezen.

In Tiny Wings bestuur je een dik vogeltje met kleine vleugeltjes. Het vogeltje heeft een grote wens: vliegen. Omdat zijn vleugeltjes echter erg klein zijn, lukt dit niet goed. Om die reden moet de speler het vogeltje van bergen af laten roetsjen om vervolgens een sprong te maken, zodat het vogeltje kortstondig kan vliegen. Een race tegen de zon ontstaat, want als deze ondergaat valt het vogeltje in slaap.