Samenvoegen Google+-accounts nu mogelijk

Apps & Software

Google heeft een tool uitgebracht waarmee gebruikers met meerdere Google+-accounts deze kunnen samenvoegen tot een enkele account.

Google Takeout is een tool waarmee gebruikers hun data van Google kunnen downloaden. Deze tool is nu verbeterd en stelt gebruikers in staat om één hoofdaccount te selecteren. Deze account bevat alle contactpersonen en Circles van de overige accounts. Contactpersonen zien vervolgens alleen nog de informatie en inhoud van die hoofdaccount.

De tool heeft echter nog wel wat beperkingen. Overige informatie, zoals statusupdates, foto’s en profielinfo worden niet aan elkaar gekoppeld. Waarom dit niet gebeurt is onduidelijk, het lijkt een keuze te zijn van Google. De zoekgigant heeft laten weten niet van plan te zijn dit later nog toe te voegen. Foto’s kunnen overigens indirect worden overgezet via Picasa.

Daarnaast zijn er nog meer beperkingen: de tool mag maximaal één keer per zes maanden gebruikt worden. Na het aanvragen van het overzetten moeten gebruikers zeven dagen wachten. Het overzetten duurt vervolgens 48 uur en tijdens die periode kan het proces niet geannuleerd worden en kunnen geen statusupdates geplaatst worden.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken