Meeste mobiele telefoons van Samsung in Nederland

Mobile
Meeste mobiele telefoons van Samsung in Nederland

Samsung blijft in Nederland de grootste leverancier van mobiele telefoons, met een aandeel van 35 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Van alle gebruikers heeft 56 procent een smartphone.

Het totale aandeel van Samsung-smartphones bedraagt 19,6 procent. Grootste concurrent van het Koreaanse bedrijf op het gebied van smartphones is Apple, maar het aandeel van de iPhone bedraagt ongeveer de helft van dat van Samsung, namelijk 10 procent.

Van alle Nokia-klanten heeft slechts 29 procent een smartphone. In totaal heeft 56 procent van alle Nederlanders een smartphone. Dit is een grote stijging ten opzichte van vorig jaar, toen het nog maar de helft was. Wat verder blijkt, is dat twee derde van de postpaidklanten een smartphone heeft, tegenover een kwart van de klanten die prepaid bellen.

Het aantal klanten met mobiel internet neemt ook toe. Meer dan de helft van de postpaidklanten heeft zo’n databundel. Bij Apple- en HTC-toestellen heeft overigens maar liefst 80 procent een data-abonnement.

Het aantal verstuurde sms’jes daalde in de tussentijd. Desondanks blijft sms op bellen na de populairste toepassing. 88 procent van de Nederlanders sms’t namelijk nog regelmatig.

Samsung Galaxy J3 SM-J320F 8GB 4G Goud

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 134.00Bekijken
5_sterren€ 135.00Bekijken
5_sterren€ 139.00Bekijken
5_sterren€ 139.00Bekijken