‘Aankondiging Galaxy Note 2 tijdens IFA-beurs’

Mobile

Samsung zal volgens de geruchten zijn opvolger van de Galaxy Note aankondigen op de IFA-beurs in Berlijn. Dit melden anonieme bronnen die bekend zijn met de zaken bij Samsung.

Deze bronnen claimen dat Samsung de Galaxy Note 2 aan zal kondigen op 30 augustus tijdens de IFA-beurs. Op die dag zal de fabrikant namelijk zijn Unpacked Event houden. Daarmee zet Samsung de traditie voort: de Galaxy Note werd namelijk in 2011 op de zelfde beurs onthuld.

Momenteel wordt er veel gediscussieerd over wat deze tweede generatie van de Galaxy Note zal gaan brengen. De meest waarschijnlijke specificaties zijn een 5,5 inch groot scherm met een Exynos-quadcoreprocessor. Daarnaast zijn er geruchten over dat de telefoon 2 GB RAM, een 12 megapixelcamera met een verbeterde sensor en een sterkere achterkant die beter bestand moet zijn tegen schokken zou krijgen.

Qua scherm wordt gespeculeerd over een Super AMOLED-display met een resolutie van 1680 bij 1050 pixels met een pixeldichtheid van 360 en qua connectiviteit zal 4G standaard zijn, ook op internationale modellen. Er zijn verder berichten dat de Note 2 functies zal bevatten als S Beam, S Voice, NFC en SmartStay, net als de Galaxy S3.

Iets wat we wel met vrij grote zekerheid weten, is dat de Note 2 net als zijn voorganger op Android zal draaien. Waarschijnlijk gaat het dan om versie 4.1 Jelly Bean.