Apple aangeklaagd door HTC in Verenigde Staten

Business
Apple aangeklaagd door HTC in Verenigde Staten

Apple heeft opnieuw een rechtszaak aan haar broek hangen. De fabrikant is namelijk in de Verenigde Staten door concurrent HTC aangeklaagd op basis van twee overschreden patenten.

Apple zou volgens HTC inbreuk maken op twee patenten die in handen zijn van de Taiwanese fabrikant. De twee desbetreffende patenten zouden recent door HTC zijn overgenomen van HP en hebben betrekking op het gebruik van servers. De servers van Apple zouden volgens HTC inbreuk maken op deze patenten. Veel critici zijn van mening dat HTC het bedrijf uit Cupertino aanklaagt met de intentie om Apple af te schrikken. Al is de verwachting dat HTC hierbij niet veel succes zal hebben.

De twee patenten die HTC aanhaalt hebben betrekking op de ‘installatie van een netwerkdienst op een op het netwerk aangesloten server’ en op een computersysteem dat wordt gebruikt om een netwerk centraal te beheren. De aanklacht werd afgelopen dinsdag ingediend bij het U.S. District Court in Florida. Apple heeft nog niet gereageerd op de aanklacht van HTC.

Apple iPhone 5 16GB 4G Zwart

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 204.99Bekijken