YouTube kan nu ook gezichten onherkenbaar maken

Apps & Software
YouTube kan nu ook gezichten onherkenbaar maken

YouTube heeft een nieuwe feature gelanceerd. Men kan namelijk vanaf vandaag personen in een video simpel doch doeltreffend onherkenbaar maken.

YouTube heeft de mogelijkheid toegevoegd om bij geüploade video’s de gezichten van personen te blurren. Hierdoor wordt het gezicht volledig onherkenbaar gemaakt. YouTube komt hiermee gebruikers tegemoet die ongewenst op de website te vinden zijn. De nieuwe feature waarborgt bijvoorbeeld de identiteit van activisten die deelnemen aan een protest. Door middel van deze nieuwe mogelijkheid kunnen verdere represailles voor de activisten bespaard blijven.

Doordat YouTube voor zoveel doeleinde wordt gebruikt en het het populairste video platform ter wereld is kon een dergelijke functie volgens het bedrijf dan ook niet uitblijven. Volgens YouTube draagt de mogelijkheid ook bij aan het waarborgen van minder spraakmakende bezigheden zoals bijvoorbeeld protesten. Ook zijn er genoeg ouders die wel een video van hun kind willen delen maar niet blij zijn met de weergave van de volledige identiteit van hun kroost.

Opvallend is het feit dat Google, eigenaar van YouTube, er openlijk voor uit komt dat de tool niet altijd perfect werkt. Google laat namelijk weten dat het voor de huidige technologie soms moeilijk is om gezichten te herkennen in bepaalde situaties. Zaken als een slechte hoek, belichting, obstakels en de kwaliteit van de video kunnen er toe leiden dat de functie niet goed werkt. Hierdoor kan een gezicht in het ene frame wel zijn geblurd en in het andere frame weer niet. Google raadt in deze gevallen aan om de video’s prive te houden.