Nokia komt als eerste op de markt met WP8-toestel

Mobile
Nokia komt als eerste op de markt met WP8-toestel

Nokia krijgt de primeur voor het lanceren van een smartphone met daarop daarop Windows Phone 8. Dit heeft Nokia CEO Elop door laten schemeren. Het was al langer bekend dat Nokia de voorkeur geniet bij Microsoft boven de andere fabrikanten omdat de twee partijen zo nauw samenwerken.

Nu Nokia’s resultaten van het tweede kwartaal bekend zijn is het duidelijk dat de fabrikant het moeilijk heeft. Echter hoopt de fabrikant een troef achter de hand te hebben in de nauwe samenwerking met Microsoft. Stephen Elop, CEO bij Nokia, heeft in een gesprek met analisten door laten schemeren dat zij als eerste op de markt zullen komen met een Windows Phone 8 toestel.

Aan het eind van dit gesprek werd Elop gevraagd of Nokia de eerste Windows Phone 8 smartphone zal maken. Elop ontweek het antwoord een beetje maar liet weten dat de keren dat Windows Phone 8 werd gedemonstreerd door Microsoft dit ook op een Nokia toestel gebeurde. Volgens Elop komt geen enkele andere fabrikant in de buurt van de nauwe relatie die Nokia met Microsoft heeft.