Groei Apple neemt af in afwachting nieuwe iPhone

Business
Groei Apple neemt af in afwachting nieuwe iPhone

Apple ziet de groei van het bedrijf langzaam afnemen en de verkopen van de iPhone flink teruglopen. Dit heeft te maken met alle mensen die besluiten af te wachten tot de nieuwe iPhone er is in plaats van nu te kiezen voor een iPhone 4S. De fabrikant laat daardoor voor het eerst in meer dan twee jaar ietwat tegenvallende resultaten noteren.

De verwachting is dat de nieuwe iPhone in oktober zal worden gepresenteerd. Hierdoor kiezen veel mensen die graag een iPhone willen aanschaffen ervoor om even af te wachten tot het nieuwe model er is. Analisten verwachten dan ook dat Apple te maken zal krijgen met duidelijk tegenvallende resultaten in het derde kwartaal van 2012.

De verwachtingen rond de nieuwe iPhone zijn weer hooggespannen en men verwacht een flink stap voorwaarts van Apple omdat het vorig jaar slechts met een kleine update kwam, de iPhone 4S. Nu lijkt het tijd te zijn voor de iPhone 5.

Analist Andy Hargreaves van Pacific Crest Securities laat weten dat mensen duidelijk wachten. Apple zal volgens hem 25,4 miljoen iPhones verkopen ten opzichte van de 35,1 miljoen in het voorgaande kwartaal. Slechtere verkoopcijfers is natuurlijk minder goed voor het resultaat van Apple, maar de laatste jaren hebben we kunnen zien dat dit ruimschoots wordt gecompenseerd zodra de nieuwe iPhone beschikbaar is. In de eerste twee kwartalen zijn het aantal verkochte iPhone’s altijd vele malen hoger.