Worm speelt AC/DC in Iraanse kerncentrale

Security

Iraanse nucleaire faciliteiten zijn mogelijk aangevallen door malware die computers afsloot en muziek afspeelde van rockband AC/DC. Dit heeft F-Secure bekendgemaakt.

F-Secure werd gemaild door een Iraanse wetenschapper die werkzaam is bij de Atomic Energy Organization van Iran. Hij vertelde dat er twee faciliteiten zijn getroffen door een worm die gebruikmaakt van de hackertoolkit Metasploit.

De worm had volgens de wetenschapper toegang tot de VPN van de kerncentrales. Ook kon de worm de Siemens-hardware van de centrales afsluiten. Daarnaast speelden getroffen computers Thunderstruck van AC/DC.

F-Secure heeft bevestigd dat de wetenschapper die de melding deed deze stuurde vanaf de atoomorganisatie, maar het beveiligingsbedrijf kan de claims van de wetenschapper niet bevestigen.

Eerder werden de Iraanse nucleaire faciliteiten ook al aangevallen. In juni 2010 door het Stuxnet-virus dat zich speciaal richtte op de infrastructuur verantwoordelijk voor het verrijken van uranium. In mei 2012 door het Flame-virus, dat zich ook speciaal richtte op doelen in Iran en zich voor twee jaar onopgemerkt kon verspreiden.

F-SECURE Anti-Virus Full license 1jaar

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.14Bekijken