‘Ontwikkeling eigen telefoon Facebook niet zinnig’

Mobile

Facebook komt niet met een volledig zelf ontwikkelde smartphone op de markt. Dit heeft Mark Zuckerberg bij navraag bevestigd tijdens een gesprek met investeerders.

Tijdens dit gesprek werd de oprichter gevraagd naar de geruchten die momenteel de ronde doen over een eigen smartphone van Facebook. Volgens deze geruchten zou het sociale netwerk bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen telefoon. Echter, Zuckerberg reageerde kort maar krachtig op deze vraag. "Het zou voor Facebook niet echt zinnig zijn om zelf een smartphone te ontwikkelen", aldus Zuckerberg.

Het lijkt dus op dit moment meer voor de hand te liggen dat Facebook in de toekomst enkel samen zal werken met fabrikanten om smartphones op de markt te brengen die een dedicated Facebook-knop op het toestel hebben. Facebook lanceerde eerder al enkele van deze telefoons in de vorm van bijvoorbeeld de HTC ChaCha en Salsa.

Op deze telefoon is een speciale knop te vinden die de gebruiker direct naar het sociale netwerk leidt. Wat we nu van de geruchten rondom de samenwerking met HTC mogen verwachten is onbekend. Volgens verschillende media zou de fabrikant met Facebook een smartphone op de markt brengen waarbij het bedrijf van Zuckerberg voor de software op het toestel zou zorgen. Deze telefoon zou volgens de geruchten in 2013 op de markt verschijnen.