HTC sluit deuren Zuid-Koreaanse kantoor

Business

Smartphonefabrikant HTC heeft besloten zijn kantoor in Zuid-Korea te sluiten, gezien het niet op kan boksen tegen onder meer Samsung.

Het probleem in Zuid-Korea zijn de vele goedkope handsets die daar verkocht worden, waardoor het voor buitenlandse fabrikanten lastig is om door te breken in die markt. Volgens onderzoeksbureau Canalys heeft HTC een aandeel van 2 procent op de smartphonemarkt. Dit is in het eerste kwartaal van 2012 gedaald naar 1 procent.

Ter vergelijking, Samsung, LG en Pantech hebben samen in totaal 90 procent van de markt in handen.

Volgens een verklaring wil HTC zijn operaties stroomlijnen en de efficiëntie verbeteren. "Dit is een moeilijke beslissing die directe impact heeft op onze mensen die hebben meegeholpen aan de groei van HTC de afgelopen jaren", zo laat het bedrijf in een verklaring weten.

In juni sloot HTC ook al het kantoor in Brazilië. Ook daar was het aandeel van de fabrikant teleurstellend en dook dat zelfs onder de 1 procent. Wereldwijd is dezelfde trend merkbaar en haalt HTC niet de verkoopcijfers van Samsung en Apple, ondanks de positieve ontvangst van de HTC One-series.

Samsung Galaxy J3 SM-J320F 8GB 4G Zwart

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 124.49Bekijken
5_sterren€ 128.00Bekijken
5_sterren€ 139.00Bekijken
5_sterren€ 139.00Bekijken