Microsoft wil Gmail verslaan met Outlook.com

Apps & Software
Microsoft wil Gmail verslaan met Outlook.com

Het was vorige week al duidelijk dat Microsoft de Metro-interface en strategie zou gaan doortrekken naar de websites, maar inmiddels kunnen we ook inloggen met onze Microsoft Accounts (voormalige Live ID’s) en een kijkje nemen. Het is meteen duidelijk dat Microsoft de strijd om de e-mailbox van de gebruiker nog niet heeft opgegeven, het bedrijf zet de naam Outlook en Outlook.com in om de strijd van Gmail te winnen.

Vorige week waren de eerste tekenen al zichtbaar van de nieuwe Hotmail en Skydrive pagina’s in een Metro-jasje. Inmiddels kan iedereen met zijn voormalige Live ID, nu Microsoft Account, inloggen en gebruik maken van de vernieuwde Microsoft diensten.

Zodra je nu inlogt zullen de meeste gebruikers worden doorverwezen naar de nieuwe e-mail interface. De namen Windows Live en Hotmail kom je niet meer tegen zodra je bent ingelogd. Microsoft gebruikt nu Outlook voor de e-mail diensten, een naam die het ook gebruikt voor de offline e-mail applicatie. Je ziet alleen nog de naam Hotmail in een afbeelding bij het inloggen, maar we vermoeden dat die afbeelding naar verloop van tijd wordt vervangen door iets met Outlook.

Het eerste wat opvalt is dat het erg rustig en overzichtelijk is allemaal. Het is een hele ‘cleane’ opzet. Met links de mappen van je e-mailbox, gevolgd door de lijst met e-mails, een leesvenster en de mogelijkheid om te chatten met een van de mensen in je contactlijst. Hiervoor wordt de Live Messenger lijst gebruikt die eenvoudig kan worden aangevuld met Facebook vrienden.

Tot slot kan je bovenin op Outlook klikken en snel schakelen naar je Contacten, Agenda en Skydrive. Daarnaast zijn de opties van het openstaande scherm te vinden. Als je bijvoorbeeld een e-mail hebt geopend, komen hier de knoppen voor beantwoorden, doorsturen, etc.

De opzet is simpel en clean en lijkt in veel opzichten in wat Gmail probeerde te bereiken toen het net op de markt kwam. Outlook lijkt hier op dit moment echter beter in geslaagd te zijn.

De Agenda en Skydrive krijgen ongetwijfeld ook nog een Metro-jasje maar deze was bij ons op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. We kregen hier nog een Live omgeving te zien.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken