Google Chrome nu ook marktleider in Europa

Apps & Software

Uit statistieken van StatCounter blijkt dat Google Chrome nu ook marktleider is in Europa. De browser van Google nam daarvoor het stokje over van Firefox.

Google mocht zijn eigen browser in juli tot marktleider van Europa kronen. In de rest van de wereld gebeurde dit al eerder in mei. Echter, Europa liep nog wat achter met het gebruik van de browser.

Google Chrome nam de positie over van concurrent Mozilla Firefox. De opensourcebrowser mocht korte tijd van de nummer 1-positie genieten nadat ze de plaats veroverde van Internet Explorer. Microsoft nam de laatste maanden qua aandeel een vrije val en eindigt nu op de derde plek.

Google Chrome beschikt volgens de cijfers van StatCounter over een marktaandeel van 30,7 procent, wat bijna een derde van de markt is. De browser voelt echter nog steeds de hete adem van Firefox in zijn nek. De nummer twee zag zijn aandeel licht dalen naar een percentage van 29,8 procent. Internet Explorer is nog steeds goed voor 27,7 procent en zal voorlopig nog op de derde plek blijven staan. Safari volgt namelijk op een vierde plek met een aandeel van slechts 7,3 procent.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 40.00Bekijken