Omzet HTC 27 procent gedaald dit kwartaal

Business
Omzet HTC 27 procent gedaald dit kwartaal

Fabrikant HTC heeft met veel moeite zijn tweede kwartaal iets beter af kunnen sluiten dan het kwartaal ervoor. De cijfers waren nauwelijks beter.

HTC heeft nog een heel lange weg te gaan om terug te komen op de plek waar de fabrikant ooit stond. Ondanks dat de One-serie redelijk goed ontvangen werd door het publiek, heeft de fabrikant nog veel moeite om zijn weg terug te vinden naar de top. Sinds de val van HTC gaat het niet goed met de fabrikant. In een poging om niet helemaal over de kop te gaan, schrapte het bedrijf een groot deel van zijn toestellen en ging het terug naar wat volgens eigen zeggen "de core van HTC" is.

Desondanks boekte HTC in het tweede kwartaal van 2012 opnieuw geen goede resultaten. De Taiwanese fabrikant maakte een winst van 273 miljoen dollar en draaide drie miljard dollar omzet. Ondanks dat deze cijfers aanzienlijk lijken, is de winst dertig procent minder dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook de de exploitatiewinst van HTC daalde. Dit met zelfs 57 procent.

Volgens de fabrikant zijn de problemen van HTC vooral te wijten aan de moordende concurrentie op de smartphonemarkt. Zo kent de fabrikant veel moeite om Samsung bij te benen. Op het gebied van Windows Phone is HTC daarnaast ingehaald door het Finse Nokia. HTC verwacht dan ook opnieuw niet veel goeds voor het aankomende kwartaal.

HTC Desire 610 8GB 4G Blauw

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
3_sterren€ 279.95Bekijken