Samsung lanceert Note 10.1 als nieuw vlaggenschip

Hardware
Samsung lanceert Note 10.1 als nieuw vlaggenschip

Samsung heeft de Galaxy Note 10.1 geïntroduceerd tijdens een evenement waar Techzine aanwezig is. De tablet zal het nieuwe topmodel worden van de tablet-lijn van de Koreaanse fabrikant. Dankzij de S Pen, bekend van de Galaxy Note-smartphone, is het met deze tablet zeer eenvoudig om aantekeningen en schetsen te produceren. De Note 10.1 is vanaf deze week te verkrijgen in Nederland. Ons land is daarmee een van de eersten.

De S Pen is een stylus waarmee met een grote precisie tekeningen gemaakt kunnen worden. Het 10,1 inch grote TFT-scherm van de Note 10.1 heeft 1024 drukpunten. Samsung beweert daarnaast dat de S Pen met de gebruiker meedenkt, zo worden bijvoorbeeld direct geschikte applicaties geopend wanneer de S Pen uit de behuizing wordt genomen. Hierbij kunnen ook voorkeuren worden opgegeven, zodat direct de gewenste applicatie zoals S Note, S Planner, Polaris Office of Adobe Photoshop Touch geopend kan worden. Deze applicaties zijn bij aankoop van de tablet al voorgeïnstalleerd. De Note 10.1 kan daarnaast ook vormen en wiskundige formules herkennen.

Dankzij opzienbarende hardware zal de Note 10.1 klaar zijn voor de toekomst. Er is naast een 1,4 GHz. quadcore processor eveneens 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagruimte in de behuizing te vinden. De processor is overigens dezelfde als die van de Samsung Galaxy S III, het vlaggenschip uit de smartphonereeks van de fabrikant. Techzine heeft eveneens geïnformeerd naar de accuduur van de Note 10.1, maar daar kon men op dat moment geen uitspraken over doen.

Een andere overeenkomst met de Galaxy S III is dat de Note 10.1 eveneens beschikt over Smart Stay, waardoor het scherm zo lang aan blijft als dat de gebruiker er naar kijkt. Eveneens is er de mogelijkheid om een video te bekijken terwijl er een andere applicatie geopend is. Er is echter ook de mogelijkheid om twee applicaties naast elkaar te openen en gebruiken.

De Samsung Galaxy Note 10.1 met WiFi krijgt een adviesprijs van 479 euro, de Note 10.1 met 3G en WiFi kost 599 euro.