Nieuwe versie van HTC Sense lekt uit

Mobile

Er op internet een rom verschenen waarin een nieuwe versie van HTC’s Sense in te vinden is. De rom voor de HTC One X heeft versie 4.1 van Sense aan boord en kent vele verbeteringen.

De rom kon na het uitlekken direct op grote aandacht rekenen bij ontwikkelaars. De rom werd zo bijvoorbeeld al stevig getest door ontwikkelaars van XDA-Developers. Deze vaak erg ervaren ontwikkelaars konden naar eigen zeggen niets anders dan tevreden zijn met de veranderingen die HTC heeft toegepast in Sense 4.1.

Ook zou de schil van HTC minder veeleisend zijn dan voorheen, wat de toestellen een prettige prestatiewinst oplevert. Een lange lijst met kleine verbeteringen en optimalisaties heeft er voor gezorgd dat de nieuwste versie van Sense nog soepeler loopt en vrij van haperingen is. Er mag dan volgens de ontwikkelaars rustig gezegd worden dat de nieuwe versie opnieuw een stevige verbetering is ten opzichte van de voorgaande versies.

Volgens de ontwikkelaars is de software nu vrij van lag en veel sneller dan voorheen, HTC verwijderde onder andere 3D-effecten om dit voor elkaar te krijgen. De optimalisaties hebben er daarnaast voor gezorgd dat de WiFi-verbindingen stabieler en beter zijn. Het zelfde geldt voor de batterij, welke nu langer mee gaat op een enkele lading.