YouTube niet langer standaard in iOS

Apps & Software
YouTube niet langer standaard in iOS

De mobiele applicatie van YouTube zal niet langer standaard in iOS te vinden zijn. Dit blijkt uit de vierde bèta-versie van iOS 6. Apple stelde de bèta-versie van de nieuwe versie van haar mobiele besturingssysteem onlangs beschikbaar aan ontwikkelaars.

Uit de vierde bèta-versie van iOS 6 blijkt dat de applicatie van videodienst YouTube niet langer standaard geïnstalleerd wordt in het mobiele besturingssysteem van Apple. De gebruiker zal de applicatie voortaan zelf uit de App Store moeten downloaden. In eerste instantie werd gedacht aan een nieuwe slag van Apple in de ‘koude oorlog’ met Google. Apple verving eerder ook al Google’s kaarten-applicatie voor een eigen variant. Apple verwijderde de YouTube-applicatie echter doordat de licentie van Google afgelopen is. Deze licentie zou na een initiële duur van vijf jaar niet opnieuw verlengd worden door Apple.

Doordat de overeenkomst tussen beide bedrijven niet is verlengd, heeft Apple de applicatie verwijderd uit de meest recente build van iOS 6. Nu ook YouTube niet standaard meer in iOS te vinden zal zijn, lijkt Google meer dan ooit in afwezigheid te schitteren binnen het besturingssysteem van Apple. Voorheen had Google een lepel in de pap bij Apple doordat het bedrijf naast de YouTube-applicatie onder andere gebruik maakte van Google Maps. Apple besloot onlangs om de kaartendienst van Google te laten vallen en werkt nu aan een eigen variant. De ontwikkelingen laten mogelijk zien dat Apple niet langer aan haar concurrent vast wil zitten.

De YouTube-applicatie wordt binnenkort via de App Store aangeboden aan gebruikers die alsnog gebruik willen maken van de sociale videodienst van Google.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 36.00Bekijken
5_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken