‘Overname AMD door Samsung of Qualcomm’

Business

De aandelen van AMD stegen gisteren met ongeveer tien procent toen geruchten de ronde deden over een mogelijke overname door Samsung of Qualcomm.

Hoewel ook andere zaken in de stijging een rol speelden, is de belangrijkste katalysator voor de aandelen het gerucht dat Samsung geïnteresseerd is in de chipfabrikant.

Zo op het eerste gezicht lijkt het gerucht echter geen steek te houden. AMD maakt processors voor servers, desktops en laptops, niet voor tablets en smartphones. Dit terwijl veel van het succes van Samsung afkomstig is van de Galaxy-smartphones, waar AMD weinig mee kan helpen.

Qualcomm wordt genoemd als andere partij die mogelijk is geïnteresseerd in AMD. Op de lange termijn is het voor beide bedrijven mogelijk nuttig om AMD over te nemen, maar nu, op de korte termijn, lijkt dat niet de juiste tijd te zijn. Velen nemen de geruchten dan ook met een korreltje zout.

Naast de overnamegeruchten die de aandelen van AMD deden stijgen, was er nog meer goed nieuws. Zo werd een nieuwe chief sales officer aangesteld, waren er positieve reviews over de nieuwe FirePro-videokaarten geplaatst en werd er een screenshot geplaatst van een benchmark uitgevoerd op de Piledriver-CPU van AMD.

AMD FX 4300

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 67.99Bekijken
4_sterren€ 68.97Bekijken