HTC wil interne bureaucratie tegengaan

Business
HTC wil interne bureaucratie tegengaan

HTC zit niet langer te wachten op werknemers die geen besluiten kunnen nemen en niet adequaat op de markt reageren. In een interne mail valt te lezen dat de fabrikant bureaucratie tegen wil gaan.

Alle werknemers van HTC zouden begin deze maand een e-mail hebben otnvangen van Peter Chou, DE CEO van HTC. Hij roept in de e-mail alle werknemers op om beter in te spelen op de huidige markt. Volgens de topman van HTC gaat er momenteel veel tijd verloren aan bureaucratische rompslomp. Er zouden volgens Chou sneller knopen moeten worden doorgehakt om zo beter op de vraag van de consument te kunnen reageren.

Met de e-mail hoopt Chou alle neuzen weer in dezelfde richting te krijgen en het tempo en effectiviteit van het bedrijf te verhogen. Het bericht in dan ook toepasselijk betitelt met de woorden "we komen terug". De woorden omschrijven de huidige gang van zaken zeer passend. HTC wist het laatste jaar weinig te overtuigen met zijn smartphones. Verkoopcijfers daalde en de fabrikant raakte meer en meer marktaandeel kwijt. De fabrikant schrapte eerder al een aantal modellen en beperkte de uit te brengen toestellen tot de One-serie. De toestellen werden redelijk ontvangen maar brachten desondanks nog niet wat HTC ervan gehoopt had.

Om de weg terug te vinden naar deze begeerde hoge verkoopcijfers wil HTC nu de bureaucratie intern tot een minimum beperken. Volgens Chou zou HTC zich weer op de goede weg bevinden maar is er nog genoeg ruimte voor verbetering.

Afgelopen maandag kwam naar buiten dat HTC zich meer op China wil gaan richten en minder op de VS en Europa.