Steeds meer smartphones zonder abonnement verkocht

Mobile
Steeds meer smartphones zonder abonnement verkocht

Onderzoeksbureau GFK heeft laten weten dat er in Nederland steeds meer smartphones zonder abonnement worden verkocht. Dat zou te maken hebben met het feit dat toestelsubsidies lager worden en men dus meer moet bijbetalen voor een toestel in combinatie met een abonnement. Consumenten kiezen dan sneller voor sim-only en de eenmalige aanschaf van een toestel.

Helaas deelt GFK nooit de exacte cijfers die het heeft verzameld. Deze zijn alleen in te zien door klanten van GFK en ook die mogen ze alleen intern gebruiken en niet publiceren. Hoeveel toestellen er meer worden verkocht zonder abonnement in vergelijking met bijvoorbeeld vorig jaar is dus onduidelijk. Wel laat GFK weten dat het aantal prepaid en simlock-vrije toestellen opnieuw is toegenomen.

We hebben wel wat percentages van de verkoop over de eerste 6 maanden van 2012. Zo was 28 procent een prepaid-toestel, 26 procent simlock-vrij en 46 procent werd verkocht in combinatie met een abonnement.

Ook domineert de smartphone de telefoonmarkt steeds meer. Inmiddels is 67 procent van alle verkochten toestellen een smartphone.

Microsoft Windows 10 Pro

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
0_sterren€ 47.00Bekijken
4_sterren€ 216.59Bekijken
5_sterren€ 228.95Bekijken