1 min

Tags in dit artikel

,

Volgens het Amerikaanse internetbeveiligingsbedrijf ForensicTec Solutions Inc is het erg makkelijk om via het Internet geheime informatie van de Amerikaanse overheid te lezen. Het bedrijf is er namelijk in geslaagd om in te breken op het overheidsnetwerk.

Volgens het bedrijf gaan bijvoorbeeld correspondentie tussen legergeneralen en creditcardgegevens van het legerpersoneel verborgen achter simpele wachtwoorden. In sommige gevallen was volgens directeur Brett O’Keefe een wachtwoord zelfs overbodig.

Een woordvoerder bevestigde vrijdag dat er was ingebroken in het computernetwerk van het Amerikaanse leger. Vertrouwelijke informatie was er volgens het leger niet bekeken. ,,Elke inbreuk is significant. Zeker als er persoonlijke informatie over soldaten is blootgelegd. De staatsveiligheid is echter niet in gevaar geweest", verklaarde kolonel Ted Dmochowski.

Het leger ontdekte het lek zelf. In het afgelopen jaar zijn talloze pogingen gewaagd om het computernetwerk van de overheid te kraken. Meer dan 99,5 procent van de pogingen strandde.