Apple en Samsung producten verboden in Korea

Business
Apple en Samsung producten verboden in Korea

Zowel Apple als Samsung is de pineut in Zuid-Korea. De rechtszaak tussen de twee fabrikanten is voor beide partijen slecht uitgevallen. De rechter heeft namelijk geoordeeld dat de partijen inbreuk maken op elkaars patenten. Hierdoor is er nu een verkoopverbod van kracht op producten van zowel Apple als Samsung.

In de uitspraak heeft het hof de twee fabrikanten een verkoopverbod voor enkele van hun producten opgelegd. Samsung mag de Galaxy S II, Galaxy Nexus en Galaxy Tab 10.1 niet meer verkopen in Zuid-Korea. Apple mag daarentegen de iPhone 3GS, iPhone 4, de iPad en de iPad 2 niet meer verkopen. Het goede nieuws voor beide partijen is dat hun nieuwste topmodellen niet zijn verboden en ze dus niet helemaal van de Koreaanse markt verdwijnen. Het is echter wel een boodschap dat dit wel kan gebeuren.

Ook moet Samsung een schadevergoeding van bijna 22.000 dollar aan Apple betalen. Apple moet echter ook een schadevergoeding betalen aan Samsung, dit bedrag komt uit op 35.000 dollar. Van de schadevergoedingen zullen beide bedrijven echter niet wakker liggen.

De uitspraak werd op basis van een aantal patenten gedaan. Volgens het gerechtshof zou Samsung inbreuk maken op het bounceback-effect wat Apple gebruikt in zijn producten en ook heeft gepatenteerd. Apple zou op echter weer inbreuk maken op een patent wat tethering omschrijft en wordt er inbreuk gemaakt op een 3G-techniek die in handen is van Samsung.

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
2_sterren€ 439.00Bekijken
5_sterren€ 463.00Bekijken
5_sterren€ 464.00Bekijken