ARM neemt net afgestudeerden in de hand

Business
ARM neemt net afgestudeerden in de hand

Chip-maker ARM heeft gewaarschuwd voor slechte verkoopcijfers in de tweede helft van dit jaar. Het bedrijf heeft aangegeven te zullen bezuinigen op personeelskosten, nog vóór de verwachte lagere verkoopcijfers. Eén van de manieren waarop ARM dit zal doen is het aannemen van goedkoop personeel: net afgestudeerden.

In een interview met de Financial Times heeft de directeur van ARM, Warren East gezegd: "De lagere verkoop van smartphones heeft ons het hardst geraakt, en we houden er rekening mee dat de daling voortzet in de tweede helft van dit jaar. Veel chip-bedrijven verwachten niet dat de markt aantrekt en dat raakt ons dan ook".

Als gevolg hiervan gaat het bedrijf nu net afgestudeerden aannemen, om zo kosten te besparen. East gaf aan dat hij het graag anders gezien had en meer had willen doen dit jaar, maar dat het ongunstige ondernemersklimaat ARM daarvan weerhoudt. Het bedrijf stopt dus met het aannemen van ervaren krachten en kiest dus nu voor net afgestudeerden omdat deze mensen goedkoper zijn.