Apple zet Galaxy S III op de zwarte lijst

Business

Apple heeft de Samsung Galaxy S III, waarvan sinds de lancering in mei 10 miljoen exemplaren wereldwijd zijn verkocht, op de lijst gezet van producten die patentrechten van Apple zouden overschrijden. Dit betekent dat Samsung de kans loopt dat het de best verkopende smartphone van het concern van de markt moet halen in de Verenigde Staten.

Dit brengt het totaal aantal Samsung-apparaten dat Apple van de markt wil afhalen op 21, want ook de Galaxy Note-tablet is op de lijst gezet. Apple heeft deze lijst aan een gerechtshof in Californië gegeven. Dit is overigens niet hetzelfde gerechtshof dat bepaalde dat Samsung ruim 1 miljard dollar aan Apple moest betalen voor het schenden van haar patenten.

Als het nieuwe gerechtshof bepaalt dat Samsung inbreuk heeft gemaakt op patenten van Apple, kan dit een halt toe roepen aan de verkopen van de Samsung Galaxy-telefoons. In een juridisch document waar het AP persbureau inzicht in had zegt Apple:"In plaats van te innoveren, het ontwikkelen van eigen technologie en een unieke Samsung-stijl voor smartphones te bedenken, heeft Samsung ervoor gekozen om Apple’s technologie, gebruikersinterface en innovatieve stijl te kopiëren".

Samsung beschuldigde Apple daarop ervan dat het de keuzemogelijkheden van consumenten beperkt. "Apple blijft toevlucht nemen tot geschillen om zo de keuzemogelijkheden van de consument te beperken", beweert Samsung in een verklaring. Verder schreef Samsung: "We zullen doorgaan met het nemen van de nodige wettelijke maatregelen om de beschikbaarheid van onze innovatieve producten in de Verenigde Staten te garanderen."

Stuart Miles, redacteur bij Pocket Lint, heeft tegen de BBC gezegt:"Apple zou gek zijn als ze niet producten waar hun patenten in zitten bij de rechter voorleggen om te bannen", hij gelooft ook niet dat dit nadelig is voor de consument. Want zo vervolgt hij: "Consumenten zullen juist een voordeel hiervan ondervinden, omdat Samsung nu gedwongen wordt te innoveren, het zal betekenen dat consumenten een grotere keuze zullen hebben. Als je de iPhone iets vindt dan neem je die, en anders neem je de Samsung die dan zal beschikken over andere leuke opties".

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
2_sterren€ 439.00Bekijken
5_sterren€ 459.00Bekijken
5_sterren€ 463.00Bekijken