FBI lanceert omstreden gezichtsherkenningsproject

Security
FBI lanceert omstreden gezichtsherkenningsproject

De FBI gaat een 1 miljard dollar kostend project lanceren. Het zogenaamde NGI-programma, wat staat voor Next Generation Identification, zal publieke camera’s gaan gebruiken om gezichten te gaan vergelijken met "People of Interest", ofwel personen die gezocht worden.

Het programma zal gebruik maken van DNA-analyses, Iris-scans en stemherkenning om mensen te identificeren en zal daarnaast gebruik maken van publieke camera’s om mensen letterlijk uit een menigte te pikken, door middel van hun gezichten te cross-checken met een nationale database.

Dit project, dat al in februari dit jaar getest werd, zal door critici en advocaten met argusogen gevolgd worden. Gezichtsherkenning is tot op heden altijd al een gevoelig onderwerp geweest, als het gaat om privacy van burgers.

De Electronic Frontier Foundation heeft al vraagtekens gezet bij het feit dat er ongetwijfeld onschuldige burgers in de database van de FBI opgenomen zullen worden. Natuurlijk reageert de FBI hierop door te zeggen dat het NGI-programma niet in strijd is met de Privacy Wetgeving in de Verenigde Staten.

Microsoft Windows 10 Home

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
0_sterren€ 24.50Bekijken
4_sterren€ 48.99Bekijken
4_sterren€ 127.05Bekijken
4_sterren€ 129.00Bekijken