Motorola verliest flink in rechtszaak tegen Apple

Business
Motorola verliest flink in rechtszaak tegen Apple

Motorola’s variant op het Android-besturingssysteem maakt inbreuk op het zogenaamde ‘bounce back’ patent van Apple, dit is dat het scherm terug stuitert als het aan het einde is gekomen. Dit oordeelde een rechter in het Duitse München. Naast een verkoopverbod hangt Motorola ook een terughaalactie en fysieke vernietiging van de toestellen boven het hoofd.

Motorola maakt volgens Apple en de Duitse rechter inbreuk op het ‘bounce back’ patent. Wanneer een gebruiker door een lijst scrollt op een iOS-device stuitert de lijst terug als deze het einde bereikt, de Android implementatie van Motorola deed iets wat daar volgens Apple wel erg veel op leek en besloot Motorola dan ook voor de Duitse rechter te dagen. De Duitse rechter gaf Apple gelijk en oordeelde dat de Android-smartphones en -tablets van Motorola in Duitsland inderdaad het patent schenden. Het gevolg is een voorlopig verkoopverbod en terughaalactie maar ook een fysieke vernietiging van de apparaten die het patentschenden. Het is voor het eerst dat een rechter oordeelt dat smartphones moeten worden vernietigd omdat ze een software patent overtreden.

Apple kan het vonnis van de rechter afdwingen wanneer Apple een borg van 25 miljoen euro betaald. Verwacht wordt namelijk dat Motorola het hier niet bij laat zitten en in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak. Motorola is sinds begin dit jaar ook een dochteronderneming van Google.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 36.00Bekijken
5_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken