Terwijl de iPhone 5 nog moet uitkomen, is Apple inmiddels begonnen met het uitgeven van de iOS 6-updates voor de oudere iDevices. Eigenaren van de iPhone 4S, 4, 3GS, iPad 2 en de nieuwe iPad en iPod touch zijn vanaf heden in staat om naar iOS 6 te updaten.

Afgelopen week heeft Apple al een update voor iTunes uitgebracht, iTunes 10.7. Deze update biedt ondersteuning voor het nieuwe iOS 6-besturingssysteem. Deze update zal beschikbaar zijn via wederom iTunes vanaf je PC, maar ook direct via WiFi op de apparaten zelf.

In iOS 6 zal de meest opzienbarende verandering zijn dat er integratie voor Facebook is. De nieuwe iPad krijgt daarnaast ondersteuning voor Siri en verder zijn de Google Maps en YouTube-applicaties niet meer standaard zijn verwerkt in het besturingssysteem. Apple heeft daarvoor in de plaats een eigen Kaarten-applicatie toegevoegd. Hierdoor is Apple niet meer afhankelijk van applicaties die door derden gemaakt zijn. Apple’s Kaarten-applicatie heeft overigens geen openbaar vervoers informatie.

Mocht je meer willen weten over de nieuwigheden van iOS 6, lees dan onze recensie over het besturingssysteem voor de iPhone, iPod touch en iPad.