Liberty Global wil Telenet inlijven

Business
Liberty Global wil Telenet inlijven

Het ziet ernaar uit dat de Belgische provider Telenet overgenomen gaat worden door Liberty Global. Dit bedrijf, dat tevens het moederbedrijf is van het Nederlandse UPC, heeft al langere tijd meer dan de helft van de aandelen van Telenet in handen.

Liberty Global geeft aan deze stap te willen zetten om zo Telenet volledig te controleren, als onderdeel van zijn Europese netwerk van kabelaars. Liberty Global biedt aandeelhouders 14 procent meer dan de gemiddelde koers van het aandeel in de afgelopen maand om zo alle aandelen te kunnen bemachtigen.

Telenet wil intern het voorstel van Liberty Global overwegen. Hierop volgend zal Telenet advies uitbrengen aan de aandeelhouders, meldt het bedrijf. Telenet gaf eerder al aan dat het de eigen aandelen terug wilde kopen tegen een lagere prijs die Liberty Global biedt. Telenet zal deze actie ook gewoon doorzetten, ondanks de aankondiging van Liberty Global. Klanten hebben tot dusver geen last gehad van de diversen biedingen op de aandelen van Telenet.