Winst Oracle met 11 procent gestegen

Apps & Software

Oracle meldt dat de winst van het eerste kwartaal gestegen is met 11 procent.

De nettowinst van het bedrijf steeg met 11 procent naar 2 miljard dollar. Dit terwijl de omzet van het bedrijf met 2 procent naar 8,2 miljard dollar daalde in het eerste kwartaal dat eindigde op 31 augustus.

Vooral de software deed het goed, gezien de omzet van hardwareverkopen daalde met 27 procent naar 779 miljoen dollar en de omzet van nieuwe softwarelicenties en cloudabonnementen met 5 procent steeg naar 1,6 miljard dollar.

"Exadata, Exalogic, Exalytics en onze andere engineered systems groeiden met meer dan 100 procent in het afgelopen kwartaal", zo vertelde Oracle-president Mark Hurd. "Voor het volledige jaar verwachten we de verkopen van de engineered systems te verdubbelen. Oracle’s cloudzaken benaderen ook de 1 miljad run rate. Deze twee delen zullen de komende jaren voor Oracle’s groei zorgen."

De kwartaalresultaten komen minder dan twee weken voor de start van de OpenWorld-conferentie in San Francisco in de VS, waar Oracle naar verwachting een aantal nieuwe producten aan zal kondigen.

"Over iets meer dan een week zullen we veel verbeteringen aankondigen voor Oracle Cloud", aldus de CEO van Oracle, Larry Ellison. "Er zijn meer CRM-, ERP- en HCM-applicaties als een service en meer Oracle-database-, Java- en netwerkplatformdiensten. Onze nieuwe infrastructuur als een service is in de Oracle Cloud en als privécloud in het datacenter van onze klanten beschikbaar, met de unieke mogelijkheid om applicaties en services tussen de twee te verplaatsen."