1 min

Eerder deze week kondigde HTC nog de Windows Phone 8X en Windows Phone 8S aan, nu stelt het bedrijf ook nog aan een grotere variant te werken. Hiermee zouden eerdere geruchten over een 4.7-inch smartphone alsnog waar kunnen zijn.

Na de aankondiging van de HTC Windows Phone 8X en 8S stelt de Chinese president van HTC, Ren Weiguang, nu dat HTC bezig is met een grotere Windows Phone 8-smartphone. De HTC 8X en 8S zijn simpelweg onderdeel van de "eerste golf" aan smartphones voor Windows Phone 8. Weiguang ging niet in op de precieze grootte van de nog niet aangekondigde smartphone.

Eerder gingen er nog geruchten over een HTC =-smartphone die een scherm van 4.7 inch ging bevatten, deze smartphone droeg de codenaam ‘Zenith’. Deze 4.7-inch smartphone zou naast het grotere scherm draaien op een 1.5 GHz quadcore Qualcomm Snapdragon S4-processor, Adreno 320 GPU, 1 GB werkgeheugen en ook zou de Zenith een 8 megapixel-camera bevatten

Met de aankondiging van de HTC 8X en 8S, waarbij de 8S een scherm krijgt van 4 inch en de 8X een scherm van 4.3-inch, bleef een 4.7-inch Windows Phone 8 smartphone tot nader order uit. Met de stelling van Weiguang zou het in de nabije toekomst kunnen dat er toch nog een 4.7 inch-variant op de markt zal verschijnen.