Apple wil 707 miljoen dollar extra van Samsung

Business

Apple wil, bovenop de door rechter Lucy Koh toegezegde 1 miljard dollar, nog eens 707 miljoen dollar aan schade vergoed krijgen van Samsung. Hoewel het bedrag groot is, gaat het om minder geld dan dat analisten voorspeld hadden. Zij rekenden op een gewenst totaalbedrag van 3 miljard dollar.

Apple heeft bij de rechtszitting die afgelopen vrijdag liep aangegeven hoe ze bij die 707 miljoen dollar gekomen zijn. 400 miljoen dollar zou de schade zijn dankzij inbreuk op designpatenten, 121 miljoen dollar vanwege de onrechtmatige verkopen die Samsung deed met de gebruikte patenten en 135 miljoen dollar omdat Samsung moedwillig bezig zou zijn geweest met deze inbraak. Daarnaast wil Apple ook 50 miljoen dollar aan rente ontvangen over de eerder toegewezen 1,05 miljard dollar.

Bronnen melden dat Apple niet alleen maar achter geld aan zit. Apple probeert aan te tonen dat er ook door andere Samsung-producten inbreuk wordt gemaakt op patenten van het bedrijf. Deze producten kwamen voorheen nog niet aan bod. Reuters meldt dat Samsung de komende tijd goed in de gaten moet houden dat het Apple geen reden geeft om nog meer van de eigen producten aan een verkoopverbod te onderwerpen.