Apple actief op zoek naar Google Maps-werknemers

Business
Apple actief op zoek naar Google Maps-werknemers

Apple is op zoek naar personeel dat heeft geholpen bij de ontwikkeling van Google Maps. Apple lijkt hier goed in te kunnen slagen, omdat personeel dat werkt bij Google Maps op dit moment alleen nog bezig is met het maken van "saaie updates" op een platform dat al grotendeels afgewerkt is, terwijl bij Apple gewerkt kan worden aan een heel nieuw product.

Een werknemer die mee heeft geholpen bij de ontwikkeling van Google Maps gaf aan dat toen de software bijna af was, er veel voor de werknemers veranderde. Het werk werd veel minder interessant en werknemers begonnen te kijken naar andere mogelijkheden, zowel binnen als buiten Google. Op dat moment kwam Apple om de hoek kijken.

De werknemer zegt hier het volgende over: "Veel van mijn collega’s bij Google Maps verlieten het bedrijf toen hun contracten afliepen. Een man die op zoek was naar werk voor een "Geographic information system" (GIS) kreeg werk bij Apple. Hij had geruchten gehoord dat Apple een eigen kaartendienst wilde ontwikkelen, en gezien zijn ervaring bij Google zou hij een goed sollicitant zijn. Apple, dat er alles aan deed om deze man te contracteren, bracht hem naar Cupertino en deze man wordt nu rijkelijk betaald voor zijn baan als GIS-analist. Een andere collega vertrok ook naar Cupertino, toen zijn contract afliep. Apple contracteerde de man als recruiter.".

Het ziet er naar uit dat Apple actief op zoek is naar meer talent voor het eigen GIS-team. Dit blijkt uit recente vacatures die het bedrijf heeft geplaatst. Apple heeft een grote inhaalslag nodig om een geduchte concurrent te worden van onder meer Google Maps, maar met de middelen waar Apple over beschikt is het niet onmogelijk om dit te realiseren.

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 462.00Bekijken
5_sterren€ 462.00Bekijken
4_sterren€ 549.00Bekijken