Facebook begint met verwijdering illegale likes

Business
Facebook begint met verwijdering illegale likes

Facebook is deze week begonnen met het verwijderen van duizenden neppe gebruikersaccounts en niet legitieme likes. Om hoeveel items het precies gaat is onduidelijk, maar veel Facebookpagina’s hebben er een veel kleiner aantal likes op nagehouden.

Volgens PageData raakte Zynga’s Texas HoldEm Poker-pagina bijvoorbeeld meer dan 96.000 likes kwijt, terwijl FarmVille er 45.000 kwijtraakte. Fanpagina’s van Lady Gaga, Rihanna en Justin Bieber verloren respectievelijk 31.700, 22.000 en 18.000 likes. Facebook meldt dat het verwacht dat de impact niet zo groot zal zijn op bestaande pagina’s. Dit lijkt te kloppen, Zynga’s Texas HoldEm Poker-pagina verliest dan wel 96.000 likes, het totaal aantal likes staat daarmee alsnog op ongeveer 63 miljoen stuks.

De opschoning van Facebook komt niet als een verassing. Vorige maand kondigde Facebook al aan dat het netwerk van plan was neppe gebruikersaccounts en illegaal verkregen likes te verwijderen. Dit wordt gedaan om de authenticiteit van Facebook te garanderen. "Het nieuwe geautomatiseerde systeem wordt ingezet om niet-legitime likes te verwijderen. Likes kunnen verkregen zijn door onder andere gehackte accounts en malware, maar ook gekocht worden", zo stelt Facebook.

Microsoft Windows 10 Pro

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
0_sterren€ 27.80Bekijken
4_sterren€ 216.59Bekijken
5_sterren€ 228.95Bekijken