Google zwicht toch voor Braziliaanse wetgeving

Apps & Software

De Braziliaanse directeur van Google heeft gisteren verklaard dat het de video, waar kritiek werd geuit op een burgemeesterskandidaat, verwijderd heeft. YouTube had hier nog beroep tegen aangetekend maar dit werd niet gehonoreerd.

Eerder deze week vaardigde een Braziliaanse rechter een arrestatiebevel uit voor Fabio José Silva Coulho, de directeur van Google in Brazilië. De rechter hield de leidinggevende bij Google verantwoordelijk voor het niet naleven van de uitspraak die was gedaan in de rechtszaak.

Coulho liet in een verklaring weten: "Ondanks dit, zullen we vervolgen met onze globale campagne voor vrijheid van meningsuiting, niet alleen omdat het een voorwaarde is voor een vrije samenleving maar ook omdat meer informatie over het algemeen meer scholen betekend, meer daadkracht, meer economische mogelijkheden en meer vrijheid voor mensen". De Braziliaanse rechter beroepte zich in de uitspraak op een wet uit 1965, daarin staat dat politieke kandidaten niet persoonlijk aangevallen mogen worden.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken