‘Bijna Pandora-concurrent Apple voor iPhone 5’

Apps & Software
‘Bijna Pandora-concurrent Apple voor iPhone 5’

Apple plande om een muziekstreamingservice te lanceren voor de iPhone 5 gelijk aan Pandora. Omdat de onderhandelingen met Sony/ATV op het laatste moment echter vastliepen, ging het hele feest niet door.

Dit schrijft The New York Post. Apple en Sony/ATV konden het niet eens worden over de licentiekosten per nummer voor de deadline van 12 september. Sony/ATV wilde dat Apple meer dan de normaal betaalde voor muziek op het web, omdat Cupertino klanten in staat wil stellen om artiesten meerdere keren te beluisteren. Het gaat hier over een tiende van een cent per stream, wat natuurlijk snel optelt met alle iOS-gebruikers.

Een dienst als Pandora hanteert een standaardtarief voor de platenmaatschappijen en laat gebruikers nummers van artiesten niet meerdere keren luisteren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Spotify waar dat wel kan.

Met Pandora is het mogelijk om via internet naar een eigen, gepersonaliseerd radiostation te luisteren. Op basis van liedjes die de gebruiker leuk vindt en een algoritme wordt deze radio samengesteld. Er zijn echter beperkingen op het gebied van liedjes van dezelfde artiest en hoe vaak een nummer overgeslagen mag worden.

Industriebronnen zijn bovendien niet zo blij met Pandora. De dienst zou weinig omzet genereren en mogelijk de verkopen schaden. Er wordt gehoopt dat Apple daar verandering in kan brengen en winstgevender zou kunnen worden dan de huidige diensten.

Onderhandelingen tussen Sony/ATV en Apple gaan overigens gewoon door.

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 462.00Bekijken
5_sterren€ 462.00Bekijken
4_sterren€ 549.00Bekijken