Video BlackBerry OS 10 marketingpitch lekt uit

Business
Video BlackBerry OS 10 marketingpitch lekt uit

Wie benieuwd is naar de volgende generatie BlackBerry’s zal verheugd zijn vanwege het uitlekken van een video van Research in Motion (RIM) waarin goed te zien is wat we kunnen verwachten van de nieuwe BlackBerry L- en N-serie, welke gelanceerd worden met BlackBerry OS 10.

De uitgelekte video is naar alle waarschijnlijkheid bedoeld voor een pitch van RIM, waar een marketingbureau een strategie verdedigt om de nieuwe BlackBerry te gaan promoten. Deze video had uiteraard intern moeten blijven, maar hier is RIM niet in geslaagd. Jammer voor RIM, leuk voor diegenen die het interessant vinden.

Wat we op kunnen maken uit de video is dat de L Serie een volledige touchscreen-gebruikersinterface heeft en dat de N Serie klassiekere BlackBerry-toestellen zal opleveren, met een fysiek toetsenbord, maar wel zonder de trackball. Daarnaast zien we een goede Twitter-integratie en een makkelijk te hanteren toetsenbord.

Marketingcampagne
In de video wordt een marketingcampagne uitgelegd waar verschillende mensen, waaronder ook celebrities, ieder de telefoon een dag bij zich mogen houden. Op die ene dag voeren ze allemaal een taak uit op de BlackBerry die betrekking heeft met hun professie of hobby. Vervolgens geven ze het toestel weer door aan de volgende persoon. Dit proces moet laten zien dat de BlackBerry een veelzijdige smartphone is. Volgens de makers van de video kunnen de belevingen die de één-dag-gebruikers met de telefoon meemaken gebruikt worden in de presentatie van de nieuwe BlackBerry. De CEO van RIM heeft bij de presentatie het BlackBerry-toestel dat gebruikt is voor de marketing campagne in handen. Dit moet voor een nog grotere impact zorgen tijdens de presentatie van het product. Tevens komen de ervaringen van alle gebruikers die de telefoon een dag in bezit hadden op de website van RIM.