Sharp toont 5 inch 1080p 443ppi smartphonescherm

Hardware
Sharp toont 5 inch 1080p 443ppi smartphonescherm

Sharp toonde op de CEATEC 2012-beurs een nieuwe smartphonescherm. Het gaat om een 5 inch 1080p LCD-scherm met een enorme pixeldichtheid van 443 pixels per inch. Daarmee is het één van de weinige in zijn soort die deze pixeldichtheid kan leveren.

Sharp is recentelijk begonnen aan de massaproductie van de nieuwe 5 inch 1080p-schermen, deze maken gebruik van TFT’s geproduceerd met Sharp’s oudere Continous Grain Silicon (CGS)-technologie, in plaats van de nieuwe IGZO transistortechnologie. Door de CGS-technologie is het mogelijk om op het scherm van 5 inch een pixeldichtheid van 443 pixels per inch te behalen, er zijn maar vrij weinig concurrenten die een dergelijke pixeldichtheid weten de realiseren.

Een vertegenwoordiger van Sharp legde uit dat de polysiliconen in de CGS-technologie in theorie een veel grotere pixeldichtheid ondersteunen dan Sharp’s nieuwe IGZO-technologie. De reden daarvoor is de snellere response time van de CGS, waardoor er veel meer kleine componenten in een kleine ruimte gestopt kunnen worden. Ook helpt het feit dat CGS een oudere techniek is, daardoor kon Sharp veel eerder met de massa-productie starten.