Samsung verwacht record winst te behalen

Business
Samsung verwacht record winst te behalen

Samsung liet vrijdag weten dat het verwacht een recordwinst te behalen, ondanks het patentengevecht met Apple. Analytici denken echter dat het hoogtepunt van Samsung al voorbij is.

Samsung stelt een winst te verwachten van tussen de 5,47 en 5,75 miljard euro in het derde kwartaal van het boekjaar. Vorig jaar behaalde het Koreaanse bedrijf in deze periode nog een winst van 2,9 miljard euro. Het vorige record van Samsung stamt uit de periode van april tot juni, hier werd een winst van 4,6 miljard euro behaald.

Samsung’s winst stijgt al sinds het eerste kwartaal van 2011, gedeeltelijk door de stijgende verkoop van de Galaxy-smartphones. De hoge verkoopcijfes van onder andere de Galaxy S III hebben de gemiddelde verkoopcijfers van het bedrijf opgekrikt, aldus analytici.

Analytici blijven overigens sceptisch over de verwachtte recordwinst, zij denken dat Samsung zijn hoogtepunt al gehad heeft en dat de grote groei zal afnemen vanwege concurrentie vanuit bijvoorbeeld Apple met de iPhone 5. Ook is het mogelijk dat de rechtszaak tussen Samsung en Apple voor wat problemen bij de verkoop van apparaten van Samsung kan zorgen.

Samsung Galaxy J3 SM-J320F 8GB 4G Zwart

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 124.49Bekijken
5_sterren€ 128.00Bekijken
5_sterren€ 139.00Bekijken
5_sterren€ 139.00Bekijken