‘Google gaat Android 4.2 in november uitbrengen’

Apps & Software
‘Google gaat Android 4.2 in november uitbrengen’

Geruchten doen de ronde dat Google het nieuwste Android 4.2-besturingssysteem zal introduceren op een evenement in november, waar tevens de nieuwste Nexus-telefoons gepresenteerd zullen worden. Google zou meerdere partners hebben gestrikt voor het ontwikkelen van een Nexus-toestel.

De nieuwste update van het besturingssysteem zal waarschijnlijk Key Lime Pie gaan heten. Opvallend is dat Google het Nexus-programma aan het bijwerken is. Fabrikanten worden verplicht te voldoen aan strikte eisen, waaronder dat het besturingssysteem niet meer naar eigen wens aangepast mag worden en dat er op de Nexus-smartphones 64 MB secure memory aanwezig is voor media streams en specifieke specificaties zodat het apparaat ook het nieuwe Android 5.0 ondersteunt. Dit 5.0-besturingssysteem wordt verwacht in de herfst van 2013. Aangepaste gebruikersinterfaces zullen waarschijnlijk voortaan verkrijgbaar zijn via de fabrikant van de desbetreffende Nexus-smartphone.

Het voordeel van de nieuwe aanpak van Google is dat aanpassingen, updates en nieuwere versies veel sneller opgepakt kunnen worden, zonder de tussenkomst van mobiele netwerkbeheerders en telefoonfabrikanten.

Digitimes wist te meldden dat Google de fabrikanten Samsung, LG, Sony en HTC "potentiële partners" noemde. Dit zou betekenen dat degenen die uitkijken naar een Nexus-telefoon een brede keuze krijgen in het aantal Nexus-smartphones dat op de markt gaat komen.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 36.00Bekijken
5_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken