Motorola Mobililty kost Google meer dan verwacht

Business

Google maakte in augustus bekend dat het 4.000 banen ging schrappen bij Motorola Mobility. De zoekgigant stelt nu dat de kosten voor de ontslagronde bij Motorola hoger uitvallen dan werd verwacht. Ook laat het bedrijf weten dat er na deze ontslagronde nog meer maatregelen nodig zijn om Motorola weer winstgevend te maken.

De ontslagvergoeding valt 9 procent hoger uit dan dat Google verwacht had. De factuur komt nu op een totaalbedrag van 300 miljoen dollar, maar de zoekgigant meldt dat er rekening gehouden moet worden dat daar nog eens 40 miljoen bij komt na het derde kwartaal.

De strategie van Google met betrekking tot Motorola Mobility blijft onduidelijk. Een woordvoerder van Google gaf aan dat het bedrijf geen extra ontslagen hoefde aan te kondigen. Google kocht destijds Motorola Mobility op om eigenaar te worden van de patenten die het Amerikaanse bedrijf in bezit had. Deze patenten had Google nodig voor de verdediging van het Android-besturingssysteem. De overname van Mototola Mobility kostte Google 12,5 miljard dollar.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken