Eigenaars Megaupload-data krijgen mogelijk toegang

Apps & Software

Nadat Megaupload in januari uit de lucht werd gehaald vanwege copyrightschending, bleven vele gebruikers achter zonder toegang tot de legale dan wel illegale bestanden die zij daar hadden gestald. De kans bestaat nu dat gebruikers eindelijk toegang zullen krijgen tot deze bestanden.

In januari werd Kim Dotcom, de oprichter van Megaupload, gearresteerd voor copyrightschending. De site werd offline gehaald en de data die gebruikers naar Megaupload hadden gedeeld werd ontoegankelijk gemaakt. De data is nog altijd te vinden op in beslag genomen servers van Carpathia Hosting. Later bleek ook dat de mogelijkheid bestond om deze data terug te kunnen geven aan de gebruikers.

Kyle Goodwin, een sportjournalist uit Ohio is één van de gebruikers die toegang tot zijn bestanden verloor. Hij heeft nu een rechtszaak aangespannen waarin hij tracht toegang terug te krijgen tot de gegevens die hij in januari verloor. Een advocaat van de Electronic Frontier Foundation (EFF) liet weten blij te zijn dat Goodwin zijn zaak mag voordragen in de rechtszaal en hoopt dat er tot een procedure wordt beslist, waarmee alle gebruikers van Megaupload weer toegang kunnen krijgen tot diens legale bestanden.