China spuwt gal over corruptie-aantijgingen VS

Business
China spuwt gal over corruptie-aantijgingen VS

De rel rond het comité van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de twee Chinese bedrijven ZTE en Huawei heeft een hoogtepunt bereikt, nu het ook de aandacht van China heeft getrokken. De Chinese regering heeft zich negatief uitgelaten over de conclusies uit het rapport.

Shen Danyang, een woordvoerder van het Chinese Ministerie, heeft het rapport van het comité omschreven als "subjectieve veronderstellingen" en "onware bewijzen", een reactie die Huawei eerder ook al onderstreepte. Danyang zei: "We hopen dat de Verenigde Staten concrete pogingen doet om een eerlijke markt te creeren voor bedrijven uit beide landen, en dat ze de gezonde en wederzijdse economische banden kunnen onderhouden".

In het rapport van het comité van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden staat onder meer dat organisaties als China’s Communist Party en het People’s Liberation Army een flinke vinger in de pap hebben bij ZTE en Huawei. Het comité is bang dat de producten van deze bedrijven gebruikt worden als spionage-middelen.

Huawei P8 Lite 16GB 4G Zwart

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 161.00Bekijken
5_sterren€ 162.00Bekijken
4_sterren€ 199.00Bekijken