44 miljoen euro voor onderzoek naar 5G

Business
44 miljoen euro voor onderzoek naar 5G

Terwijl de 4G-standaard nog maar net van de grond komt in Europa, wordt er al volop nagedacht over een opvolger. Om dit proces een helpende hand te bieden hebben mobiele netwerkaanbieders, mobiele infracstructuurbouwers en het UK Research Partnership Investment Fund besloten om een bedrag van 44 miljoen euro over te maken naar de Surrey Universiteit in Engeland.

De Surrey Universiteit gaat onderzoek doen naar 5G. Het geldbedrag dat het ontvangt zal besteed worden aan een innovatiecentrum op de campus van de universiteit. Professor Rahim Tafozolli, gaf aan dat de eerste stappen al gemaakt zijn. Hij zei: "De verschillen tussen mobiele communicatie en het internet vervagen, daarom zal deze vijfde generatie de nadruk leggen op ‘internet onderweg’".

Tafazolli voegde daaraan toe: "Als een universiteit moeten we altijd de industrie een stap voorblijven". Hij vervolgde zijn betoog met dat de elektriciteitskosten van de huidige netwerken veel te hoog is. En dat met de enorme toename in gebruikers van de netwerken er gewerkt moet worden aan een energiezuinigsysteem. Dit zal dan ook de prijs drukken, wat de consument weer ten goede komt. Afsluitend zei hij dat 5G rond 2020 verwacht kan worden.

LG 55UF680V 55" 4K Ultra HD Smart TV Wi-Fi Black LED TV

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
3_sterren€ 999.00Bekijken