‘AMD ontslaat 20 tot 30 procent werknemers’

Business

Vorig jaar kondigde AMD aan dat het 10 procent van zijn werknemers voor het einde van het eerste kwartaal van 2012 zou ontslaan. Nu ziet het er naar uit dat AMD nog eens 20 tot 30 procent van zijn werknemers gaat ontslaan.

Dit nieuws volgt na het bericht op maandag dat de verwachte verkopen van het laatste kwartaal met ongeveer 10 procent gedaald zijn.

Een anonieme bron bekend met de zaak heeft AllThingsD laten weten dat AMD de ontslagen volgende week aan zal kondigen. Het zou gaan om 2200 tot 3300 banen. De afdeling waar de meeste ontslagen zullen vallen zijn sales en engineering.

De eerste ronde van ontslagen aan het begin van 2012 verminderde de bedrijfskosten met 118 miljoen dollar. Vanwege de slechte economie en matige verkopen bleek dat dus niet genoeg te zijn om het bedrijf er weer bovenop te helpen.

De officiële aankondiging volgt mogelijk op 18 oktober, als AMD zijn kwartaalcijfers bekend zal maken, of op 25 oktober. De aankondiging volgt hoe dan ook binnen nu en twee weken, zo meldt AllThingsD.

De werknemers van AMD verwachtten sinds de eerste ontslagronde al meer ontslagen. Bij die eerste ronde verloren 1400 mensen hun baan. "Er zijn veel nerveuze mensen en er komt niet veel af nu", zo vertelt één bron.

AMD A series A4-7300

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 41.14Bekijken
5_sterren€ 52.99Bekijken