Hands-on LG Nexus online geplaatst

Mobile
Hands-on LG Nexus online geplaatst

Het nieuws over de LG Nexus blijft maar binnenstromen. Na geruchten, eerst vage foto’s en toen scherpe foto’s is er nu op een Russische website een complete hands-on van het toestel geplaatst.

De LG Nexus is de opvolger van de Samsung Galaxy Nexus. De website Onliner heeft een "voorlopige review" geplaatst van het prototype van de smartphone.

Uit de hands-on blijkt dat de smartphone veel lijkt op zijn voorganger. Onderaan zit een verborgen ledlampje voor notificaties en er zijn alleen on-screenknoppen. Wel is het materiaal wat aangepast, zo zijn er verchroomde knoppen en is de achterkant plat, in tegenstelling tot de ‘kin’ van de Galaxy Nexus, en gemaakt van glas. Wel is het toestel daardoor wat dikker geworden.

Ook nieuw is dat er nu gebruik wordt gemaakt van een micro-SIM en dat het niet mogelijk is om de accu te vervangen. Daarnaast is het scherm nu plat in plaats van gebogen en is de koptelefoonaansluiting naar de bovenkant verplaatst. Qua opslag is er slechts 8 GB beschikbaar en, net als bij de Galaxy Nexus, is het niet mogelijk dit uit te breiden met een microSD-kaart. Of er nog 16 en 32 GB-modellen beschikbaar komen, lijkt waarschijnlijk, maar is onduidelijk.

Verder komen de specificaties van Onliners prototype sterk overeen met de LG Optimus G. Er is een 4,7 inch scherm aanwezig, een quadcore-Qualcomm Snapdragon S4-processor en 2 GB aan intern geheugen. Met name het scherm zou een sterke verbetering zijn ten opzichte van die van de Galaxy Nexus.

Het scherm in de LG Nexus is namelijk een IPS-scherm, wat voor verbeterde helderheid en een verbeterd contrast, minder kleurvervorming en een scherper beeld moet zorgen. De resolutie van het scherm is gelijk gebleven op 1280 bij 720 pixels. Ook de camera zou verbeterd zijn. Deze heeft nu 8 megapixels in plaats van 5 bij de Galaxy Nexus. Ook is er een ledflash aanwezig.

De complete hands-on is hier te lezen.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 40.00Bekijken