‘Windows 8 wekt weinig enthousiasme’

Apps & Software

Nog een kleine twee weken en dan zal het nieuwe besturingssysteem van Microsoft gelanceerd worden. Toch hangt er een negatief sentiment over het besturingssysteem en niet alleen vanuit de consument blijkt nu.

Brian White, analist van Topeka Capital, vertelde aan Business Insider dat hij op zijn reis door Azië was geschrokken van het gebrek aan enthousiasme over het Windows 8-besturingssysteem. Hij was zelfs iemand tegengekomen die beweerde dat Windows 8-apparaten pas halverwege 2013 op volle kracht geproduceerd gaan worden.

Dit soort uitspraken komen hard aan bij Microsoft, het bedrijf heeft ruim 1,5 miljard dollar uitgegeven aan marketing voor het besturingssysteem. Dat is voor een technologiebedrijven het hoogste bedrag ooit in de geschiedenis. Microsoft gaat vanaf volgende week het besturingssysteem beschikbaar maken voor pre-order, met of zonder hardware.

Naast Windows 8 komt Microsoft ook met de Surface-tablet. Of dit hybride apparaatje van enige betekenis kan zijn in een markt die steeds meer de voorkeur geeft aan mobiele-apparaten, is nog afwachten.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken